Crockpot

Crockpot

Een Crockpot slowcooker is een toverpotje met stekker, dat zeer geleidelijk en secuur gerechten gaart. Aanbakken of overgaar koken is niet mogelijk!  De Crock-Pot slowcooker is niet alleen je vleesspecialist! De relaxte bereidingswijze is een openbaring voor het maken van al jouw gerechten. 

Crock-pot slowcooker

Een Crock-pot slowcooker verandert de structuur van vlees drastisch. Dit is namelijk samengesteld uit spiereiwitten, vocht en bindweefsel. De verhouding tussen de drie bepaalt de structuur. Door de langdurige, geleidelijke verhitting in de slowcooker krijgt bindweefstel een geleiachtige samenstelling waardoor het vlees veel malser wordt.

Lekkere gerechten voordelig met slowcooker

Risotto, groente, vis, saus, cake, bouillon. Normaal zijn we van gemakseten niet gewend dat het vers, gezond en lekker is! Vanaf nu wel. Slowcooken bespaart energie. Niet alleen omdat werk uit handen wordt genomen, maar ook omdat het apparaat op stand LOW niet meer stroom gebruikt dan 150 watt per uur en op stand HIGH niet meer dan 210 watt per uur, dat is lekker voordelig! In beide standen bereikt de slowcooker dezelfde eindtemperatuur. Dat gaat in stand LOW alleen een stuk langzamer dan op stand HIGH. Laat je de Crock-Pot slowcooker de hele dag aanstaan verbruikt hij maar ongeveer € 0,37 aan stroomkosten, veel duurzamer dan gas of een oven.