Baratza Forté

Baratza
Baratza Forté
Baratza Forté
Baratza Forté
Baratza Forté
Baratza Forté
895,-
 Snel in huis
Binnen 2-5 werkdagen in huis
Baratza Forté
Baratza Forté
rating stars
0.0 / 5
0 reviews
  • Voor 23:00 uur besteld, gratis bezorgd
  • 30 dagen bedenktijd
  • Minimaal 2 jaar garantie op alle aankopen
  • Onze klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar
  • Klanten geven Obatala Coffee een 4.6/5
Deel dit product
Omschrijving

Baratza Forté AP Keramische maalschijven plat

De Forté AP is een molen met een breed scala aan mogelijkheden en opties. AP staat voor All Purpose, dus zowel geschikt voor filter als voor espresso.


Kort:
De maler is compact, sterk en veelzijdig. Makkelijk in gebruik voor thuis en kleinschalig bedrijfsmatig gebruik.

Intro:
De Forté AP is een werkpaard met 54mm platte keramische schijven (van Ditting) die zorgen voor een precise en accurate maling voor espresso tot frenchpress of cupping. Het binnenwerk is op basis van de Vario-W van Mahlkönig maar dan verzwaard en vele malen verbeterd waardoor hij langdurig gebruikt kan worden maar ook zijn levensduur verlengd bij huishoudelijk gebruik. Een sterkere en langere snaar gecombineerd met een betere en efficientere DC motor voor een snellere maling.

Interface en gebruik:
De Forté AP kan malen op gewicht en op tijd. 3 presetgewichten en tijden kunnen ingesteld worden op het touchscreen. Het LED scherm wordt verlicht waardoor je altijd het scherm kunt aflezen.
Je kan tareren, manueel malen, start/stop en pijltjes naar boven en beneden vinden op het scherm om alles in te stellen.

Malen voor espresso:
Een unieke functie van de Forté AP is dat hij de mogelijkheid heeft om een timerstand te converteren naar een gewicht. Dus je kan de timer instellen en dat omzetten naar een preset op basis van gewicht met een afwijking van ± .5 gram van het ingestelde.

Maalschijven:
De Forté AP is een werkpaard met 54mm platte keramische schijven (van Ditting) die zorgen voor een precise en accurate maling voor espresso tot frenchpress of cupping. De Forté AP maalt gemiddeld zo'n 2 gram per seconde voor espresso en zo'n 3.5 gram per seconde voor filter. De range van maalfijnheid is van 230 tot 1150 micron.

Maalinstelling:
Een geheel metalen macro en micro maalfijnheidverstelling zorgt voor een prettig en degelijk gevoel van de gebruikte materialen. De macro-instelling kan je verstellen in 10 settings. De secundaire maalinstelling, de micro-instelling, kan elke van de 10 macro-instellingen verfijnen in 26 micro-standen. Dit zorgt ervoor dat je altijd de perfecte maalstand kunt vinden en instellen.

Bonencontainer:
De bonencontainer kan maximaal 300 gram bonen bevatten. Een handige afsluiter zorgt ervoor dat je de container los kan koppelen zonder dat alle bonen eruitvallen. Ook zijn de rest hoeveelheden enorm laag, ±10 gram onder de containersluitring.

Hercalibreren maalschijven:
De Forté AP wordt gecalibreerd geleverd om de juiste maalmogelijkheden te garanderen. Indien nodig kan je de molen zelf hercalibreren.

Maalschijven schoonmaken:
De maalschijven kunnen eenvoudig schoongemaakt worden, er zit een metalen tool bij om de maalschijf eruit te halen en weer te bevestigen.