Chemex
Chemex filters 3 kops
Chemex filters 3 kops
Chemex filters 3 kops

Chemex filters 3 kops

12,95
 Morgen in huis
Voor 23:00 besteld, is morgen in huis
Chemex filters 3 kops
Chemex filters 3 kops
12,95
 Morgen in huis
Voor 23:00 besteld, is morgen in huis
  • Vanaf €50, gratis bezorgd
  • 30 dagen bedenktijd
  • Minimaal 2 jaar garantie op alle aankopen
  • Onze klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar
  • Klanten geven Obatala Coffee een 4.7/5
Omschrijving

100 stuks Chemex filters 3 kops

Deze Chemex filters zijn geschikt voor gebruik in combinatie met de coffeemaker 3-kops. Chemex is hèt merk voor slow coffee makers. Het merk is in 1941 ontwikkeld door een Duitse chemicus, dr. Peter Schlumbohm. Dat is aan de vorm ook te zien: het ontwerp heeft veel weg van een ‘karaf’ die in de scheikunde veel gebruikt wordt. In 1944 werd dit ontwerp al tot een van de mooiste designs uit de geschiedenis gekozen en heeft het een plek gekregen in het Museum of Modern Art (Moma) in New York! Zelfs vandaag de dag oogt de slow coffee maker nog modern.

De slow coffee maker is op dit moment een echte trend. Er is namelijk een revolutie gaande in koffieland. Waarom? De consument is op zoek naar hoge kwaliteit koffie. Vergelijkbaar met wijn worden de smaken die tot uiting komen in de koffie bepaald door het terroir, de verwerkingsmethode en de zetmethode. De smaken die daardoor ontstaan komen niet goed tot hun recht in espresso, maar wel bij langzame zetmethodes, zoals bij slow coffee. Goede filters voorkomt dat er een bijsmaak kan ontstaan in de koffie, ook filtert een kwaliteit filter de vetten die je niet in de koffie wilt hebben, maar laat de juiste elementen wel door het filter.

Met deze zuurstofgebleekte witte papieren filters voor de 3-kops Chemex kannen krijg je de ultieme smaak uit je Chemex coffee maker.